Jeg er Geir


Jeg startet med fotografi når jeg var omtrent 15 år og fikk låne min fars gamle Nikormat SLR. Til å begynne med syntes jeg at de tekniske aspektene rundt maskineriet i kamera var artig. Etterhvert som jeg lekte meg oppdaget jeg raskt at fotografi innebar et annet element jeg likte enda bedre. Nemlig gleden av å fange et bilde som – om så bare for et sekund – fikk deg til å stoppe opp og glemme alt annet..

Fotografi har vært en del av både livet mitt og personligheten min siden jeg startet med kamera til min far. Jeg tok et år på folkehøyskole hvor jeg lærte masse om fotografering med film, hvordan fremkalle selv, teknikker, lyssetting og masse mer. Etter dette var jeg sikker på at det var fotograf jeg ville bli. Denne meningen endret seg etterhvert som jeg skjønte at jeg ikke ønsket at fotografi skulle bli den avgjørende faktoren for hvorvidt jeg fikk et varmt måltid til middag eller ikke. Jeg ville bare ha det som en ting i livet mitt som jeg kunne hygge meg med.

Etterhvert som interessen og kunnskapen gikk over en viss terskel var det fler og fler som ønsket at jeg fotograferte deres hendelser. Det være seg konserter eller portrettfotografi. Jeg gjorde det med glede fordi det gav meg flere muligheter enn jeg ville hatt ellers. Etterhvert ble det mange nok av disse oppdragene til at det begynte å gå litt ut over tiden jeg hadde til overs for andre ting. Jeg besluttet derfor til slutt å starte iallfall et enkeltpersonsforetak og begynne å ta en symbolsk sum or oppdragene. Intensjonen her var aldri å forsøke å kutte ned på antallet oppdrag, men å føle at alle timene som ble brukt på foto i stedet for andre ting ikke nødvendigvis gikk videre ut over meg selv.

Det var ikke veldig lenge etter dette at jeg begynte å få spørsmål om fotografi. Jeg bestemte meg til slutt for å holde et kurs for alle som spurte og mange dukket gladelig opp. Jeg fant ut at dette var også noe jeg likte, og fortsatte med det. Etter litt tid hadde andre hørt om disse kursene også og jeg ble bedt om å kurse andre også. Det hele resulterte i at jeg sitter igjen med et sett med presentasjoner og ferdige kurs som jeg har spart på og som jeg fremfører igjen ved forespørsel.

 

Facebook      Twitter